Musslor

2 portioner

1 kg blåmusslor
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar (eller ca ½ gul lök)
2 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
persilja
olivolja, salt, peppar
ev. baguette

Skölj och rensa musslorna, kasta de trasiga.
Stek vitlök och lök i olja utan att de får färg.
Salta och peppra.
Lägg i musslorna, häll på vinet och grädden. Låt koka under lock i ca 5 minuter.
Servera musslorna, men släng de som ej öppnat sig. Strö över persilja och njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s