Citronlax med couscous

2 portioner

2 laxfiléer
2 dl couscous
1 msk riven ingefära
½ rödlök
körsbärstomater
1 citron
1 msk vitlöksolja (vanlig olivolja går bra)
färsk koriander
turkisk yoghurt
1 tsk paprikapulver
salt

Lägg couscousen i en värmetålig skål med 1 tsk salt, ½ tsk paprikapulver och den rivna ingefäran. Blanda runt och häll på 2 dl kokande vatten. Täck skålen med plastfolie och låt stå.
Riv citronskal på en tallrik. Hacka rödlök och lägg i en skål. Pressa citronen och häll saften över löken. Halvera tomaterna och blanda med olja i en skål.
På tallriken adderar du nu paprikapulver och olja. Blanda ihop.
Gnugga in blandningen ordentligt på laxfiléernas båda sidor.
Stek laxen cirka 3 minuter på varje sida och salta (gärna flingsalt) under tillagningen.
Fluffa couscousen med en gaffel. Blanda i tomater och rödlök. Klipp i färsk koriander.
Servera med turkisk yoghurt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s