Couscous med halloumi

2 portioner

Dressing:
1 citron
1 röd chili
½ vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk sweet chilisås
salt, peppar

Couscous:
2 dl couscous
2 dl vatten
1 msk olivolja
½ tärning grönsaksbuljong
½ rödlök
1 apelsin
1 blodgrapefrukt
1 avocado
1 näve cashewnötter
ev. lite persilja

Serveras med:
1 paket halloumi
turkisk yoghurt

Börja med dressingen. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Hacka chilin fint och riv vitlöksklyftan. Blanda ihop ingredienserna med olivolja, sweet chilisås och smaka av med salt och peppar.

Koka upp vatten, buljong och olja i en kastrull. Lägg i couscousen, sätt på locket och dra av från plattan. Låt stå i cirka 10 minuter. Fluffa sedan med gaffel.

Skiva löken tunt. Skär apelsin, grapefrukt och avocado i bitar. Hacka nötter och ev. lite färska örter. Vänd ner allt i couscousen.

Skiva halloumi och stek i olivolja. Servera tillsammans med couscousen, yoghurt och ringla dressingen över.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s