Mockarutor

150 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl

glasyr:
50 g smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

garnering:
1-2 dl kokosflingor

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa ihop snabbt. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten i en form (cirka 40×32 cm med minst 3 cm hög kant) som du klätt med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.

Glasyren: Smält smör i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Bred ut glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor. Låt svalna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s