Pasta med citron, fetaost & basilika

IMG_6904_710

2 portioner

1 paket färsk pasta, gärna tagliolini
1 citron
1 näve riven parmesanost
200 g fetaost
1 kruka basilika
2 msk pinjenötter eller solrosfrön
4 msk olivolja
salt, peppar

Sätt på pastavattnet. Torrosta nötterna i stekpanna tills de fått färg. Riv skalet av en citron och pressa ur saften.
När pastan är klar häller du av vattnet, men spara gärna cirka 2 msk av kokvattnet i kastrullen. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt olivolja, citronskal, citronjuice och parmesanost. Smula ner 3/4 av fetaosten och basilikabladen. Vänd runt ordentligt, salta och peppra.
Servera med resterande fetaost och pinjenötter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s