Jamie Oliver’s Five Spice Biff

2 portioner

300 g entrecôte
½ tsk szechuanpeppar
1 nypa five spice
1 liten bit ingefära
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 st lime
färsk koriander
1 näve sugarsnaps eller haricot verts
kinakål, salladskål eller isbergssallad
broccoli
böngroddar
2 st vårlökar
äggnudlar
1 buljongtärning
olivolja, soja, chiliolja
salt, peppar

Salta och peppra köttet. Grovmal szechuanpeppar (rosta den gära lite lätt innan) i en mortel, lägg lite i varje nudelskål och krydda köttet med resten. Krydda även köttet med mycket five spice. Ringla lite olivolja över och gnugga in ordentligt.

Koka upp vatten i en kastrull, glöm inte att salta.

Häll lite chiliolja och soja i nudelskålarna. Pressa en vitlöksklyfta som du delar upp mellan skålarna. Skiva vårlök och dela upp mellan skålarna. Pressa lite limesaft i nudelskålarna.

Stek köttet på hög värme, cirka 2 minuter på varje sida.

Lägg upp böngroddar och koriander i en skål.

I det kokande vattnet lägger du nu sugarpsnaps, halverad kinakål och broccoli. Sätt på locket och låt koka några minuter. Spara vattnet till nudlarna!

Sprinkla en skärbräda med olivolja. Skala ingefäran och finriv den, chilin och vitlöken över skärbrädan. Pressa lite limesaft över och vänd sedan köttet i blandningen. Skiva köttet i sneda skivor men låt dem ligga kvar bland kryddorna. Strö lite koriander över.

Lägg i en buljongtärning i grönsaksvattnet och koka nudlarna i detta.

Lägg upp nudlarna i skålarna och servera. Man får sedan plocka grönsaker, kött som man vill till sin skål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s